Foto: Redwire

Redwire Corporation, een leider in ruimte-infrastructuur voor de volgende generatie generatie ruimtevaartuigen, kondigde vandaag aan dat het de integratie afrondt en zich voorbereidt op de levering van twee satellieten voor de Proba-3 missie van de European Space Agency (ESA) later in het vierde kwartaal van dit jaar. Tegelijkertijd is Redwire in zijn ultramoderne faciliteit in Kruibeke, België, begonnen met de integratie van ruimtevaartuigen voor twee andere ESA-satellietmissies, de Atmospheric Limb Tracker for Investigation of the Upcoming Stratosphere (ALTIUS) en een van de In-Orbit Demonstration and Verification (Horizon 2020 IOD/IOV) satellieten, gefinancierd door de Europese Unie.

De Belgische faciliteit van Redwire heeft zich ontwikkeld tot een satellietverwerkingsfaciliteit van wereldklasse voor grote ESA-missies. Redwire is de hoofdaannemer voor de ALTIUS en één van de ESA-Europese Commissie Horizon 2020 IOD/IOV missies, die gebouwd zijn op Redwire's P200 platform en voorzien zijn van Redwire's derde generatie Advanced Data and Power Management System avionica. Voor Proba-3 is Redwire verantwoordelijk voor de integratie van het ruimtevaartuig, het testen en de boordcomputer. Redwire is ook verantwoordelijk voor de integratie, het testen en de ontwikkeling van een van de technologie-demonstratie payloads: de 3D Energetic Electron Spectrometer, een high-fidelity 3D energetische elektron spectrometer.

“Het is een voorrecht om ESA en onze andere partners te ondersteunen bij deze baanbrekende Europese ruimtemissies”, zegt Erik Masure, President van Redwire Space Europe. “Redwire heeft een lange en succesvolle geschiedenis in het bouwen van satellieten voor belangrijke ESA-missies, waaronder eerdere PROBA-missies, waardoor we nauw kunnen samenwerken met ESA en een verscheidenheid aan andere klanten en partners in heel Europa om kritieke wetenschappelijke vooruitgang en technologische innovatie over de hele wereld te ondersteunen.”

Redwire's Belgische vestiging heeft meer dan 40 jaar ervaring in de ruimtevaart met de ontwikkeling van ruimtevaartplatformen en met het leveren van innovatieve technologie voor baanbrekende ESA-programma's. Redwire was de hoofdaannemer voor ESA's PROBA-1, PROBA-2 en PROBA-V missies, die een gecombineerde vliegtijd van bijna 50 jaar hebben zonder uitval. Door gebruik te maken van haar nalatenschap van innovatie en uitmuntendheid, blijft Redwire andere baanbrekende ESA-programma's ondersteunen, waaronder Skimsat, dat een technologisch demonstratiemodel zal zijn voor een klein satellietplatform dat ontworpen is om in een zeer lage baan om de aarde te opereren; het International Berthing and Docking Mechanism voor de maan Gateway; en de Hera-missie om het binaire asteroïdensysteem van Didymos te bestuderen, die net met succes gelanceerd is met Redwire's boordcomputer.

Redwire Corporation (NYSE:RDW) is een wereldwijd bedrijf voor ruimte-infrastructuur en innovatie dat civiele, commerciële en nationale veiligheidsprogramma's mogelijk maakt. Redwire's bewezen en betrouwbare capaciteiten omvatten avionica, sensoren, energie-oplossingen, kritische structuren, mechanismen, radiofrequentiesystemen, platforms, missies en microzwaartekracht payloads. Redwire combineert tientallen jaren vliegend erfgoed en bewezen ervaring met een flexibele en innovatieve cultuur. De ongeveer 700 werknemers van Redwire werken vanuit 16 vestigingen in de Verenigde Staten en Europa en zijn toegewijd aan het bouwen van een gedurfde toekomst in de ruimte voor de mensheid, het verleggen van de grenzen van ontdekking en wetenschap en het creëren van een betere wereld op aarde.

Bron: Redwire

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens