Foto: Aerospacelab

Aerospacelab, Inc. heeft de deuren geopend van zijn satellietproductiefaciliteit in Torrance, Californië. Deze ultramoderne faciliteit is bedoeld om de productie van satelliettechnologie te verhogen en positioneert het bedrijf om aan de groeiende vraag van de wereldwijde lucht- en ruimtevaartmarkt te voldoen. Een jaar geleden opende Aerospacelab zijn Amerikaanse aanwezigheid in Palo Alto en nu opent het de deuren van zijn eerste fabriek die ontworpen is om tegemoet te komen aan zijn groeiende Amerikaanse klantenbestand.

De faciliteit beschikt over 35.000 vierkante meter geavanceerde high-bay en cleanroom omgevingen die zijn uitgerust met de nieuwste technologie en duurzame praktijken, en is in staat om gemiddeld 2 satellieten per week te produceren in één ploegendienst. Aerospacelab zal in het vierde kwartaal beginnen met de assemblage, integratie en het testen van het satellietsysteem voor Xona Space Systems. “Meer dan ooit is er behoefte aan missieklare satellietsystemen om de complexe wereldwijde uitdagingen van vandaag aan te gaan. De Aerospacelab-faciliteit in Los Angeles zal de lokale lucht- en ruimtevaartindustrie een impuls geven en voldoen aan de eisen van de Amerikaanse overheid en het leger”, aldus Tina Ghataore, CEO van Aerospacelab, Inc. “We zullen niet alleen de productie van satellietbussen opvoeren, maar we zullen ook volledig bouwen en satellietoperaties uitvoeren voor Amerikaanse klanten, terwijl we onze eigen eenheden intern bouwen. Het is heel opmerkelijk waar dit deuren voor opent.”

Aerospacelab bouwt satellietsubsystemen en -platforms, levert end-to-end oplossingen en integreert en test diverse nuttige ladingen voor missies. Met de Versatile Satellite Platform-familie als kern kan het bedrijf oplossingen op maat maken voor aangepaste missies, op- of afschalen met behulp van een verticaal geïntegreerde aanpak voor betrouwbaarheid en flexibiliteit. Het bedrijf bereikte TRL-9 maturiteit door succesvolle opeenvolgende lanceringen op SpaceX Rideshare Transporter 8, 9, en 10 missies lancering van 6 satellieten die in de omloopbaan werken, Aerospacelab vereenvoudigt het ontwerp, de bouw en de operaties voor klanten, de technische expertise van het bedrijf maakt geoptimaliseerde prestaties van missie payloads mogelijk door COTS-componenten aan te passen met bewezen ruimtevaartervaring.

Aerospacelab breidt zijn operationele voetafdruk uit door snelle groei, aangewakkerd door nieuw aangekondigde commerciële klanten in de V.S., en het ondersteunen van de eisen van verschillende Amerikaanse overheidsinstellingen. Met een belangrijk subcontract met MDA Space voor de Telesat Lightspeed constellatie, zet Aerospacelab zich in om de ruimte toegankelijk te maken voor iedereen en investeert het om te voldoen aan de eisen en de kwaliteit die cruciaal zijn voor het op de markt brengen van nieuwe mogelijkheden en het voldoen aan de massaproductie en volwassenheid van de belangrijkste constellaties.

Over Aerospacelab

Aerospacelab is opgericht in 2018 en heeft zich snel ontpopt tot een belangrijke speler in de lucht- en ruimtevaartsector, met een opmerkelijke prestatie van 8 satellieten die met succes in een baan om de aarde zijn gebracht. Onze toewijding aan verticale integratie en TRL-9 implementatie onderstreept onze toewijding aan het stimuleren van innovatie in de ruimtevaartindustrie. Met strategisch gepositioneerde activiteiten, waaronder een aanwezigheid in de VS, blijft Aerospacelab standvastig in zijn missie om baanbrekende oplossingen te leveren voor onze gevarieerde klantengemeenschap. Bovendien is Aerospacelab onlangs begonnen met de bouw van zijn Megafactory, 's werelds op twee na grootste satellietproductiefaciliteit, die in 2026 operationeel zal zijn.

Bron: Aerospacelab

Kris Christiaens

Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur. Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens